ERVARINGEN

M, 31 jaar
Ik voelde dat er op professioneel vlak iets schortte. Als ik alleen nog maar aan mijn werk dacht, ging mijn energiepeil pijlsnel naar beneden. Mijn 'vrolijke ik' nam als een soort beschermingsmechanisme de bovenhand. Katia liet mij opnieuw kennismaken met mezelf in al m'n facetten. Samen ontleedden we stapsgewijs mijn eigen zijn. De grootste openbaring was het moment dat Katia aangaf dat het ok is om niet steeds 'mijn vrolijke ik' te zijn bij iedereen. Het is normaal om verschillende mensen op verschillende manieren te benaderen, zonder daardoor mezelf te verloochenen. Dit en de vele andere inzichten, zorgden voor rust in mijn leven. Ik voel mij tot op vandaag gesterkt door de woorden van Katia.
K, 21 jaar
Mijn grootste worsteling was mezelf, mijn identiteit, mijn persoonlijkheid. Ik wist niet wie ik was en wat ik wilde. Het was goed om bij de dingen stil te staan, een pauze en reflectie toe te laten. Tijdens het traject kreeg ik terug zelfvertrouwen, ik vond mezelf terug. Het verleden heb ik meer een plaats gegeven. Ik voel me meer standvastig voor de toekomst en kijk ook echt uit naar de toekomst. De oefeningen vond ik aangenaam. Het voelde goed om werkelijk aan de slag te gaan, er effectief mee bezig te zijn en er niet alleen over te praten. Ik voelde me op mijn gemak bij Katia en het uitzicht op haar tuin gaf me een aangenaam thuisgevoel.
S, 31 jaar
Voor ik startte met een traject bij Katia was ik onzeker. Het was heel onrustig in mijn hoofd, ik had last van perfectionisme, wilde goed doen voor iedereen… wat leidde tot een burn-out. Bij Katia leerde ik los te laten en te kiezen voor mensen die mij gelukkig maken. Door bepaalde oefeningen heb ik dingen leren plaatsen in mijn leven en maak ik bepaalde keuzes veel bewuster. Bij elke moeilijke beslissing die ik moet maken, denk ik terug aan alles wat ik geleerd heb. Daardoor maak ik mijn keuzes veel bewuster, minder impulsief en is het vooral een keuze die mij gelukkig maakt. Ik maak me veel minder druk dan vroeger… ‘het is wat het is’ en daar kan ik mee om. Ik durf nu nee zeggen, denk aan mezelf en zeg rapper ‘foert’ in plaats van de rest rondom mij te willen pleasen. Het was niet zo makkelijk om de eerste stap te zetten naar een coach, maar Katia is een heel open persoon waardoor je je snel op je gemak voelt, waar je alles tegen kan zeggen, zonder je je ergens over te moeten schamen. Na elke sessie kwam ik ‘geladen’ buiten met veel stof om over na te denken. Enerzijds had ik telkens wat tijd nodig om alles te laten bezinken, maar tegelijkertijd kon ik er meteen mee aan de slag. Het was fijn dat alles gezegd mocht worden en dat ik begrepen werd. Katia gaat ook samen op zoek naar een oplossing die bij jou past. Soms confronterend, maar het heeft me erg vooruit geholpen!
E. 45 jaar
Ik ben met een andere kijk naar huis gegaan. Ik voel me meer ontspannen en benader iedereen anders, luchtiger en ik geniet ervan. En zij ook, denk ik. Ik heb meer vertrouwen in mijn straffe dochter. Ik heb het losgelaten en zit lekker in de zetel tv te kijken en dit zelfs zonder schuldgevoel.
Linda, deelnemer NLP opleiding
Ik heb Katia ervaren als een persoon die duidelijk, helder, gekaderd en toegankelijk coacht. Wat ik prettig vond, is dat dat alles niet vanuit een helikopter point of view werd gebracht, maar juist vanuit een positie naast mij. Haar hartelijke persoonlijkheid was mede daardoor voelbaar voor mij, wat voor een laagdrempelige sfeer zorgde, waarin ik grote veiligheid voelde om me open te stellen. Haar gave van doorvragen en 'trechteren' brachten me snel tot inzichten waarna ze me zelf acties liet bedenken hoe ik ermee aan de slag kan. Wat mij betreft een voorbeeld van op en top coachen
Matthias, 41 jaar
Wat ik bij Katia leerde, is dat je niet alleen maar dat ene facet bent dat je toont in je gedrag, maar dat je uit veel meer facetten bestaat en dat je die verschillende facetten aandacht kunt geven en sterker kunt maken, meer naar voor kunt laten komen. Zo slaagde ik erin mijn gedrag en hoe ik me voelde te veranderen. Voor het traject was ik zeer kritisch voor mezelf en de rest van de wereld. Ik zag alleen maar het negatieve, was zeer slecht gezind, ervaarde zeer veel stress, weinig gevoel van geluk en weinig genieten. Mijn interne criticus overheerste. Nu ben ik meer ontspannen, ik kan genieten, ik ben aangenamer en positiever naar mijn vrouw toe, naar mezelf, naar andere mensen toe. Ik sta meer open voor de wereld. In het begin was er bij mij twijfel of het wel effect zou kunnen hebben? Kon ik wel veranderen? Het feit dat je niet ‘bent’ hoe je je gedraagt, maar dat dat eigenlijk een facet is dat de overhand neemt, is wel een eye-opener geweest. Ik merkte door oefeningen dat ik veranderde, dat ik anders overkwam. Geld uitgeven aan mezelf voor dit traject was ook iets dat ik heb moeten overwinnen, maar door aanmoediging van mijn vrouw, heb ik de stap toch gezet. Ik voelde wel dat er winst was naar persoonlijkheid toe en anderzijds bleef ik wel kritisch, maar na gesprek met Katia en mezelf was ik telkens wel snel overtuigd dat het zin had om verder te zetten Ik ben zeer blij dat ik het traject doorlopen heb… het is ‘money wel spent’! Katia is rustig en empathisch, vanaf seconde 1 slaagt ze erin om mij, een totaal ander type, gerust te stellen, te laten ‘zijn’, en mee te nemen in het traject. Het verliep vlot en professioneel. Ik raad Katia aan voor haar persoonlijkheid en expertise en ik raad het traject aan omdat de technieken en oefeningen die Katia gebruikt me erg hebben geholpen. Als je mij kan helpen, kan je de gemiddelde Belg ook wel helpen.
K., 37 jaar
Ik ben fan van Katia's aanpak... rustig, to the point, begripvol, liefdevol. Ik voel dat de essentie geraakt is en er iets bevrijd is. Een talent.
K., 40 jaar
Jouw inzichten, luisterend oor en geruststelling gaven me rust. Jij gaf me terug ‘richting’. De inzichten voelen aan alsof ze van levensbelang zijn. Het voelt zo bevrijdend om die zachtaardige kant van me weer wat ruimte te geven.