Met wie werk ik?

Vertrouw jij op je eigen innerlijk kompas of is aanpassen aan de ander voor jou vanzelfsprekend? Gaat nee zeggen gepaard met schuldgevoel?”

“Het is niet goed genoeg” is je uitgangspunt. Is het oordeel van de ander doorslaggevend voor jouw zelfvertrouwen? Ben je het beu om hier afhankelijk van te zijn?

Wees gerust dat je niet de enige bent. Ik was jarenlang afhankelijk van externe bevestiging. Mijn verhaal lees je hier.

In een coachingstraject leer je met meer vertrouwen keuzes te maken die goed voelen. Je leert te vertrouwen op jezelf. Je ervaart  innerlijke rust en balans. Je hebt terug voeling met je eigen waarden en kan daar naar leven. Je leert te relativeren wat de buitenwereld daar van denkt.

Hoe verloopt zo'n coachingstraject?

Via een gesprek en oefneningen krijgen we je patroon haarfijn scherp en waar dit gedrag jou tegen beschermt. Elke gedrag dat we stellen als mens heeft een positieve intentie voor ons als hele persoon. Vandaar dat het niet “vanzelf” gaat om patronen te veranderen.

Daarbij onderzoeken we je waarden, drijfveren en overtuigingen. Je leert via actieve, inspirerende coachinggesprekken en inzichtsoefeningen steeds meer de regie te nemen over je gedrag en keuzes. Je krijgt voeling met je kwetsbaarheid, zonder er helemaal in vast te lopen, of overmand te worden.

De aanpassers leren meer naar hun innerlijk kompas te luisteren. De perfectionisten leren relativeren, tevreden zijn met hoe het is. Anderen leren genieten.  Je schat jezelf in naar waarde. Je kiest makkelijker voor jezelf, met respect voor de ander. Je zelfvertrouwen is gegroeid.

In mijn coaching sta ik voor veiligheid, vertrouwen en verantwoordelijkheid. Je mag zijn wie je bent, op elk moment goed zoals het is. Dit vormt de basis voor groeikansen. Je bent de schepper van je eigen leven en hier help ik je bij, zodat je kan handelen vanuit eigen kracht en wijsheid.

Ik zet hiervoor verschillende methodieken in van Voice Dialogue, NLP en systemisch coachen. Ik zie luister en benoem, ik vraag door, ik laat ervaren… soms geruststellend, soms confronterend, maar altijd verhelderend. En, altijd met respect voor jouw leefwereld, waar ik me met jou in verdiep.

En concreet?

We starten met een individueel kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan in mijn praktijk plaats vinden, maar ook online (via Zoom, FaceTime of Skype). Ik luister naar jouw vraag en samen bespreken we jouw leerdoel. 

Ik bespreek mijn werking met jou en wat je mag verwachten van een coachtraject. Dit eerste gesprek 30 à 45 minuten en is gratis. Dit biedt jou de mogelijkheid om enerzijds aan te voelen of jij ermee aan de slag wilt en anderzijds kan ik evalueren of ik de ‘geschikte’ coach voor jou ben.

Wanneer je start met een traject kom je om de 2 à 3 weken. Dit geeft je de tijd om de inzichten te laten insijpelen tussen de sessies door. Indien gewenst of noodzakelijk, ik denk aan burn-out, kan hier een andere frequentie besproken worden.

Ben je er klaar voor om die oude patronen om te buigen?